Neden 29 Mayıs İslam ve Din Bilimleri Fakültesi?

İlahiyat Fakültesine Denk Diploma

29 Mayıs Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi, YÖK sisteminde ilahiyat fakültelerine denk bir fakültedir ve mezunları ilahiyat fakültesi mezunları ile aynı haklara sahiptir.

Güçlü ve Uluslararası Akademik Kadro

29 Mayıs Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi, hedef kitlesi ve programları (İslam ve Din Bilimleri Programı ve Uluslararası İlahiyat Programı) itibariyle uluslararası bir fakülte niteliği taşır.

Öğrencilerimiz, ülke içinden ve Arap dünyasından seçkin öğretim elemanlarının oluşturduğu güçlü bir akademik kadro eşliğinde, İslami ilimler birikimini derinlikli bir bakış açısıyla ve kendi kaynaklarından öğrenme fırsatı bulurlar.

Akademik kadromuzu görmek için tıklayınız.

Arapça Öğretiminde İddialı ve Öncü Program

Fakültemizin lisans programlarına (İslam ve Din Bilimleri Programı ve Uluslararası İlahiyat Programı) yerleştirilen öğrenciler, fakültedeki ilk senelerinde Arap dünyasının ve ülkemizin seçkin öğretim elemanlarının ders verdiği Arapça Hazırlık Sınıfı’nda eğitim görürler.

Öğrencilerimiz, Arapça Hazırlık Sınıfı’nda gerçekleştirilen yoğun bir programın ardından Arapça'da rahatlıkla okuma, yazma ve konuşma becerisi elde ederler.

Arapça’yı Ürdün’de Geliştirme Fırsatı

Arapça Hazırlık Sınıfı’nın 6. kurunu başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz, kendileri için tasarlanan yaz okulu programı dahilinde, 2-3 aylık süreyle Ürdün üniversitelerinde ders görme imkanı elde ederler. Öğrencilerimiz burada lisans düzeyindeki ders ve seminerlerin yanında çeşitli ilmî ve kültürel etkinliklere katılarak, Arapça konuşulan bir İslam ülkesinde dil becerilerini geliştirir ve ilmî-kültürel birikim kazanırlar.

Temel İslam Bilimleri Derslerinde Arapça Eğitim Öğretim İmkanı

29 Mayıs Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi lisans programlarında müfredatın %50’ye yakını, çoğu Arap asıllı öğretim elemanlarımız tarafından Arapça olarak işlenir.

Arapça’nın Yanında İngilizce Öğrenme İmkanı

29 Mayıs Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi, yoğun bir Arapça hazırlık eğitiminin yanı sıra lisans döneminde isteğe bağlı olarak İngilizce öğrenimine yönelik özel programlar uygulamaktadır. Ayrıca üniversitemiz bünyesindeki Sürekli Eğitim Merkezi’nde bu yönde ilave imkânlar sunulmaktadır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

29 Mayıs Kütüphanesi

Ümraniye Elmalıkent yerleşkemizdeki asıl kütüphanemiz üç katta 10.000 m2’yi aşan kapalı alana sahiptir. 1.000.000 kitap kapasitesi bulunan bu kütüphane, sesli sessiz çalışma bölümleri,  seminer odaları vb. mekânlarıyla öğrenciler ve araştırmacılar için cazip bir bilim, fikir ve sanat atmosferi oluşturmak üzere tasarlanmış olup 2019 yılından itibaren hizmet sunabilecektir.

Bununla birlikte 2018-2019 akademik yılında da kütüphanemizin 90.000’i aşkın kitap ve dergi yanında çok sayıda elektronik kaynak ile eğitim-öğretim ve bilimsel araştırma-geliştirme faaliyetlerini desteklemek için üst düzeyde hizmet vermeye devam etmesi hedeflenmiş, Elmalıkent yerleşkemizde 1.000 m2’yi aşan kapalı bir alan, açık raf sistemiyle hizmet sunmak üzere geçici kütüphane olarak düzenlenmiştir.

Akademik Gelişim ve  Destek Programları (AGEP)

29 Mayıs Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi, Temel İslam Bilimleri başta olmak üzere öğrencilerimizin ilgi duydukları alanlarda bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla okuma grupları, tematik seminerler ve atölyeler düzenlenmektedir. Ayrıca klasik İslam sanatlarına (hat, tezhip, ebru, dini musiki) yönelik düzenli kurslar verilmektedir.

Şehrin Merkezinde Yerleşke

Kuruluşundan itibaren Altunizade Yerleşkesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren üniversitemiz 2018-2019 akademik yılından itibaren ağırlıklı olarak Ümraniye Elmalıkent Ana Yerleşkesi ve kısmen de Ümraniye Yamanevler Yerleşkesinde eğitim öğretim ve akademik faaliyetlerini sürdürecektir.

Ümraniye Elmalıkent’teki ana yerleşkemiz her türlü ihtiyaca cevap vermek üzere tasarlanmış, neoklasik tarzda binalara, genişlik ve ferahlık hissi veren peyzaj alanlarına ve dünya metropolü İstanbul’un her noktasına kolay ulaşım imkânı sunan, doğa ile iç içe bir lokasyona sahiptir.

Ümraniye Elmalıkent’te, Şile Otobanı’nın ve Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattının hemen yanında, Ümraniye Araştırma Hastanesinin bitişiğinde ve kentin yeni merkezinde inşa edilen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi ana yerleşkesi, Boğaziçi ve FSM köprüleri, TEM ve E-5 ile diğer bağlantı yollarına çok yakın; Ümraniye, Üsküdar, Kadıköy gibi merkezlere ise tek araçla ulaşılabilecek bir konumda bulunuyor.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

29 Mayıs Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa SİNANOĞLU’nun aday öğrencilere hitabı:

Yayınlanma Tarihi: 11 Nisan 2016